INNOVATIE

De energieprestatiecoëfficiënt (EPC) is de – door de overheid verplicht gestelde – normering van energiezuinigheid van woningen. Hoe lager de EPC, hoe zuiniger de woning. De thans geldende norm voor nieuwbouwwoningen is een EPC van 0,4 en een energielabel van A++. Bij het ontwerp van Greenville gaan we een stapje verder. Het complex wordt opgeleverd met een EPC van -0,3 vergelijkbaar met een energielabel A++++. Greenville is helemaal klaar voor de toekomst.

 

Healthy urban living

Het groen op en rond Greenville brengt meer dan een mooi uitzicht. De inrichting van de daktuinen, binnentuinen en terrassen zorgt voor biodiversiteit. Greenville draagt daarmee bij aan een goede balans in een gezonde stad. Groen in de stad zorgt voor geluids- en warmtereductie, produceert zuurstof, neemt CO₂ op en zuivert fijnstof uit de lucht.

 

Zonnepanelen

Greenville voorziet voor een groot deel in zijn eigen energie. Het volledige dakoppervlak wordt uitgerust met zonnepanelen. Maar dat is niet alles. Ronduit uniek zijn de zonnepanelen die verwerkt worden in de gevels: een slimme oplossing om nog meer energie op te wekken. En dat is niet alleen goed voor het milieu, maar dit betekent ook nog eens een flinke besparing op de energiekosten.

 

Smart Solutions

Stedelijk wonen in Greenville biedt volop keuzes in mobiliteit. Met de trein of met de bus. Het kan allebei. Elk appartement en iedere stadswoning beschikt over een eigen gereserveerde parkeerplek in de parkeerkelder. Heb je een elektrische of hybride auto? Geen probleem. We bieden de mogelijkheid een eigen oplaadpunt bij je parkeerplek te maken. Daarnaast krijgen de bewoners van Greenville beschikking over twee elektrische deelauto’s.

Heb je zelf ideeën over hoe je je woning klaar maakt voor de toekomst? Laat het ons vooral weten; we denken graag met je mee.

 

Ga terug naar 4x uniek