Bewoners aan het woord: Anuradha en Viyendra

Ook al gaan ze pas in 2021 verhuizen naar Greenville, ze hebben de uitnodiging voor de housewarming (op de datum na) al klaar. Wat erop staat? 010 + 020 = 030. Een verwijzing naar steden waar ze hebben gewoond. Viyendra woonde een tijdje in Rotterdam (010), en Anuradha woont al jaren in Amsterdam (020). En over 2 jaar wonen ze dus in Utrecht Leidsche Rijn (030)! We maken kennis met Anuradha en Viyendra in hun huidige woning in Amsterdam Zuidoost.

Waarom wilden jullie naar Utrecht Leidsche Rijn verhuizen?

“Laten we vooropstellen dat we hier in Amsterdam heel erg fijn wonen”, vertelt Anuradha. “We wonen op de bovenste etage van een mooi appartementengebouw en hebben een prachtig uitzicht. Maar we missen wat ruimte.” Viyendra: We willen een extra slaapkamer en groter wonen. Straks hebben we een appartement van 158m2. We hebben de verdubbelaar ingezet, dus daar kijken we erg naar uit.”

Laten jullie geen vrienden en familie achter in Amsterdam?

“Nou, eigenlijk gaan we juist wat meer richting onze familie wonen. Dat is wat we ook graag willen”, zegt Anuradha. “In juni worden we oom en tante. In ons nieuwe huis hebben we dan een fijne logeerkamer waar ons neefje kan spelen en logeren. We krijgen straks ook een mooie leefkeuken met een grote eettafel waar we voor onze familie en vrienden lekker kunnen koken. En Utrecht ligt lekker centraal, dus veel vrienden wonen op relatief korte afstand.”

Hoe zouden jullie jezelf omschrijven voor jullie nieuwe buren in Greenville?

Viyendra: “We zijn echte levensgenieters, maar ook harde werkers. In Amsterdam werken we bij een bank en bij een projectontwikkelaar. Ik typeer onszelf wel eens als ‘Dinkies’: Double Income, No Kids. We reizen veel en hebben overal gewoond. Wij voelen ons echte wereldburgers. Gastvrij en open. In Greenville hopen we nieuwe mensen te ontmoeten waar we ook af en toe een borrel mee kunnen drinken. Ook dat zien we als een belangrijk onderdeel van ons woongenot.”

Hoe kwam Greenville op jullie pad?

Viyendra: “De verkoop van Greenville was al gestart toen we in de zomer van 2018 op zoek gingen naar een appartement in Leidsche Rijn. Er is best wat aanbod, maar toch is het lastig om ertussen te komen. Onze voorkeur ging uit naar Greenville, want we werden direct verliefd op een woning op de vierde etage. De indeling van het appartement sprak ons enorm aan. Het heeft een langgerekte vorm en loft-achtige stijl met veel glas. En wat bleek? Hij was nog vrij. Via de website hebben we ons ingeschreven en toen ging het snel. Dit was echt voor ons bestemd.”

“Maar wat ons ook aansprak was dat veel voorzieningen op loopafstand liggen”, vertelt Anuradha. “We zijn zo bij de trein, kunnen snel een drankje doen in het centrum of het park in lopen om te relaxen. Een filmpje pakken doen we letterlijk en figuurlijk om de hoek.”

Nu dus nog even geduld hebben…

Viyendra: “Ja dat klopt, maar dat maakt ons niet zoveel uit. We snappen dat het een uitdagend project is om te bouwen, met 123 verschillende appartementen. Maar de kwaliteit is goed en we zien dat er goede keuzen zijn gemaakt qua materialisering en duurzame toepassingen. Dat is het wachten wel waard.” Anuradha: “En woonideeën opdoen kost ook tijd. We vinden het leuk om dat samen uit te zoeken. Alle tijd dus om keuzes te maken en zaken te regelen. Het voelt prettig om geen overhaaste beslissingen te hoeven nemen.”