Duurzaam

Comfortabel en duurzaam

Bij het ontwerp van Greenville is niets aan het toeval overgelaten. Een team van architecten heeft het gebouw perfect laten aansluiten bij de omgeving. Daarbij is het volledig uitgerust naar de woonwensen van deze tijd: er is bijvoorbeeld goed nagedacht over energieverbruik en afwatering. Zo woon je in Greenville niet alleen heel comfortabel, maar ook zeer duurzaam.

 

PV-Panelen

Voor de opwekking van elektriciteit wordt gebruik gemaakt van pv-panelen. Het volledige dakoppervlak wordt uitgerust met zonnepanelen. Maar dat is niet alles. Ronduit uniek zijn de zonnepanelen die verwerkt worden in de gevels: een slimme oplossing om nog meer energie op te wekken.

 

Beglazing

In het complex worden alle gevelkozijnen, deuren en ramen voorzien van triplebeglazing. Triple beglazing is isolatieglas dat uit drie bladen glas bestaat, met daartussen twee zogenaamde afstandhouders. Triple glas wordt ook wel HR+++ glas genoemd of Driedubbel glas. De voordelen zijn minder koudeval langs de ramen en betere isolatiewaarde dan gewoon dubbel glas wat energie bespaart.

 

Screens

Om in de warme zomermaanden de warmte buiten te houden worden de zuid en zuidwest gevels (m.u.v. inpandige balkons en overkragende buitenruimtes) voorzien van elektrische screens.

 

Waterberging

Regenwater is een kostbare grondstof. In Greenville maken we op diverse niveaus van het daklandschap een waterberging. Het dek van de stallingsgarage ter plaatse van de binnentuinen is voorzien van een polderdak-technologie. Dit systeem zorgt ervoor dat van het dek een waterberging wordt gemaakt welke volledig automatisch bestuurd wordt. Het opgeslagen regenwater kan worden gebruikt voor de irrigatie van de beplantingen. Het overtollige hemelwater wordt afgevoerd naar infiltratiekratten zodat het gelijkmatig teruggebracht kan worden naar het grondwater.

 

Woningniveau

Niet alleen het gebouw zelf is duurzaam maar ook je eigen woning is straks voorzien van diverse duurzame technieken.

 

Verwarming

Net zoals de algemene ruimtes worden ook de woningen aangesloten op het stadsverwarmingsnet en voorzien van een laagtemperatuur vloerverwarmingssysteem. Dit zorgt voor de juiste hoeveelheid energieverbruik op de juiste plaats en geeft een hoge mate van comfort en is daarbij zuinig.

 

Douche WTW

In de douche wordt een douche Warmte Terug Win installatie geplaatst, ook wel douche WTW genoemd. Een dergelijke installatie combineert het nuttige met het aangename: een fraaie douchegoot waarmee een aanzienlijke energiebesparing is te realiseren. De werking is eenvoudig. Het systeem gebruikt de warmte van het gebruikte douchewater om het koude water, dat naar de thermostatische mengkraan stroomt, voor te verwarmen. Het resulteert erin dat u een extra energiebron ter grootte van ca. 11 kW inschakelt bij het douchen. Energie die anders door de afvoer verdwijnt. De warmte-uitwisseling vindt plaats door middel van een warmtewisselaar die in de douchegoot is ingebouwd.

 

WTW Ventilatiesysteem

In je woning komt straks een Zehnder Warmte TerugWin installatie. Dit is een zeer energiezuinig ventilatiesysteem. Gebruikte warme lucht wordt afgezogen uit de keuken, badkamer, toilet en eventuele andere ruimtes. Verse buitenlucht wordt toegevoerd in de verblijfsgebieden zoals woon- en slaapkamers. De gebruikte warme lucht, verwarmt de koude verse lucht voor met een speciaal ontwikkelde diamantvormige tegenstroomwisselaar. Deze zorgt voor warmteoverdracht tussen deze twee luchtstromen waardoor een maximale hoeveelheid warmte wordt teruggewonnen uit de afgevoerde ventilatielucht. Het ventilatiesysteem heeft ook bij hoge luchthoeveelheden een extreem laag geluidsniveau.