Locatie uitgelicht: Wat is er in de buurt te doen?

Greenville ligt in Leidsche Rijn Centrum, op loopafstand van winkels, horeca en andere voorzieningen. In de zomer van 2018 is het winkelcentrum in gebruik genomen met leuke winkels, een foodmarkt, diverse restaurants, gezellige cafés en koffietentjes. We zetten een aantal hotspots in de buurt voor je op een rij.

1. Bar Iberico

Hola! Welkom bij Bar Iberico. Javier en Kim wilden het Spaanse barleven naar Nederland halen. Een plek waar je je voor even in Spanje waant en eigenlijk niet meer weg wil. Bar Iberico is dé ontmoetingsplaats in Leidsche Rijn Centrum voor een lunch, diner of een gezellige borrel.

2. Conceptstore Pop-up Gaard

Kunstenaars Cynthia en Kim van Ateliers Kersenboomgaard hebben voor het derde jaar op rij een tijdelijke conceptstore opgetuigd. Ditmaal in Leidsche Rijn Centrum. In Pop-up Boomgaard zijn werken van 75 verschillende ontwerpers te vinden. Dus zoek je nog iets unieks voor in je nieuwe huis? Waarschijnlijk zijn ze eind 2019 weer terug met hun conceptstore!

3. Wijnbar Most

Je (her)kent Julian misschien wel van Wijnbar Vinvin in Utrecht. Nu is hij samen met Wouter Wijnbar Most gestart in Leidsche Rijn Centrum. Hun doel? Zoveel mogelijk mensen mooie wijnen laten proeven. Met een pasje kun je uit meer dan 100 soorten wijnen kiezen én zelf tappen. Dat zorgt voor veel dynamiek in de wijnbar. Een heerlijke plek voor een borrel of een diner.

4. Backerij Werelds

Backerij Werelds is een bakkerij/lunchroom waar je dagelijks vers brood kunt halen, maar ook kunt lunchen met een goede kop koffie. Ze verkopen het gebak van Holtkamp en hebben koffie en broodjes om mee te nemen!

5. House of Lena

Na jarenlange ervaring in de fashion retail en een enorme passie voor Scandinavische mode en lifestyle, ging Babette aan de slag om haar eigen zaak neer te zetten. Nu heeft ze conceptstore House of Lena (vernoemd naar haar oma Lena) geopend in Leidsche Rijn Centrum. Bij House of Lena vind je een breed scala aan prachtige Scandinavische boetiekmerken, zoals Samsøe Samsøe, Mads Nørgaard, Second Female en sfeervolle woonaccessoires.

6. Bang & Olufsen Ter Horst

Sinds mei 2018 heeft Demian ter Horst een vestiging van Bang & Olufsen geopend in Leidsche Rijn Centrum. Hij is verhuisd van de binnenstad naar Leidsche Rijn vanwege de locatie, de goede bereikbaarheid en de grotere winkelruimte. “Er is hier een gezellig winkelaanbod en mijn klanten kunnen voor de deur parkeren. Ik kan hier het brede assortiment van Bang & Olufsen beter aan mijn klanten tonen.”

7. Jumbo Foodmarkt

Jumbo Foodmarkt is de grootste supermarkt van Utrecht. Bij Jumbo Foodmarkt staan bakkers, slagers, kaasspecialisten en koks iedere dag voor je klaar. Vanuit de 9 verschillende wereldkeukens worden de lekkerste verse maaltijden bereid. Ook kun je hier de gerechten van La Place halen. Oh ja, je kunt er ook gewoon je wekelijkse boodschappen doen 🙂

8. Maximus Brouwerij

Op 7 minuten fietsen van Greenville ligt Brouwerij Maximus. Bij Brouwerij Maximus kun je terecht voor proeverijen, cursussen, borrels, een pubquiz, spelletjesavond of een diner. Maximus is een jonge en ambitieuze brouwerij waar ambachtelijke bieren op een koperen installatie worden gebrouwd. De brouwinstallatie is in zijn geheel te bewonderen vanuit het proeflokaal.

9. Mr Black and the White Ox

Op 5 minuten fietsen van Greenville (je moet even de brug over) is het voormalige hoofdkwartier van de DE fabriek omgedoopt tot de BLEND. Dé plek voor EAT-SLEEP-WORK-REPEAT. Eten en drinken doe je in Mr Black and the White Ox. Eén concept met vijf unieke ruimtes: een bar, urban bistro, wineroom, skybox en shop.

10. 30 ml Coffee Roasters

Bij 30ml ligt de focus op het maken van mooie koffies en dat begint met de perfect gebrande koffiebonen. Daarnaast biedt 30ml een uitgebreide lunch- en borrelkaart met goede wijnen en bieren en versgemaakte lekkernijen. Het gevoel van een tweede huiskamer, dat is wat 30ml biedt. Wist je dat 30ml de afgelopen jaren is genomineerd voor diverse internationale coffee-awards? Gelukkig zitten ze nu ook in Leidsche Rijn Centrum!

Maar er is meer..

Naast het winkelcentrum (5) zijn er in de buurt van Greenville ook sportgelegenheden in overvloed. Op drie minuten fietsafstand liggen Fit For Free (3) en de Sportcampus. Zoek je liever de natuur op? Op loopafstand van Greenville bevinden zich maar liefst vier parken, zoals Plantsoen van Boedapest (7) waar Greenville op uitkijkt. Qua bereikbaarheid ligt Greenville ook ideaal. Je kunt via het berlijnplein (8) lopend naar station Leidsche Rijn (en het busstation) (6) en je bent met de auto binnen 5 minuten op de A2. Ook zit er op loopafstand een scholencluster met kinderdagverblijf (2). Zin om een filmpje te pakken? Je loopt zo de deur uit naar de Pathé bioscoop (4).