LEIDSCHE RIJN

In dit jongste stadsdeel wonen momenteel zo’n 80.000 mensen; het gebied zal in de toekomst circa 100.000 Utrechters huisvesten. De afgelopen jaren is hard gewerkt om van het bruisende centrum van Leidsche Rijn het tweede stadshart van Utrecht te maken.

Perfecte bereikbaarheid

  • Slechts 15 minuten fietsen naar Utrecht Centrum
  • Binnen een paar minuten met de trein op Utrecht Centraal Station
  • Leidsche Rijn Centrum is het tweede stadshart van Utrecht met foodmarket, horeca, winkels en andere voorzieningen
  • Cinemec Bioscoop op loopafstand
  • Vele sportvoorzieningen in de buurt
  • Diverse parken in de buurt
  • Snelle verbindingen naar alle grote steden

Openbaar vervoer

Op loopafstand van Greenville ligt treinstation Leidsche Rijn. In nog geen vijf minuten brengt de trein je naar Utrecht Centraal. In ongeveer 40 minuten ben je op Amsterdam Centraal. Rotterdam en Den Haag zijn binnen het uur te bereizen. Reis je liever met de bus? Geen punt. Vlak naast Greenville is een busstation. En iets verderop ligt de busterminal Utrecht Leidsche Rijn Centrum. Hiervandaan vertrekken bussen in alle richtingen.

Genoeg te doen

In het centrum van Leidsche Rijn is genoeg te doen. Zo zijn er volop winkels, een foodmarket, diverse restaurants, gezellige cafés en hippe koffietentjes en vind je de Cinemec bioscoop om de hoek.. Ook buiten het centrum van Leidsche Rijn heb je volop keuze. Strandtent Soia is vlakbij, net als de stoere bierbrouwerij annex proeflokaal Maximus.

Daarnaast zijn er sportgelegenheden in overvloed. In de buurt vind je Fit For Free, de Sportcampus en Sportpark Paperclip. Zoek je liever de natuur op? Op loopafstand van Greenville bevinden zich maar liefst vier parken. Ook het Maximapark, ter grootte van de Utrechtse binnenstad, ligt op fietsafstand.

MEER OVER WAT ER TE DOEN IS »

 

Overige voorzieningen

In Leidsche Rijn is er rekening gehouden met alle generaties. Zo bevinden zich diverse kinderopvangcentra, basisscholen en middelbare scholen in de buurt. Daarnaast ligt het Antonius ziekenhuis om de hoek en is er in Leidsche Rijn Centrum een gezondheidscentrum en een bibliotheek.