Nieuwbouw in de buurt

Het gebied rond Leidsche Rijn Centrum is volop in ontwikkeling. Er wordt veel gebouwd en er staan nog een aantal mooie woningbouwprojecten op de planning. Zo ook in de directe omgeving van Greenville. Benieuwd wie je toekomstige buren worden? We zetten er een aantal voor je op een rij:

1. Vestibule (kavel H3)


Direct naast Greenville, aan de andere kant van de Madridstraat, ontwikkelt en bouwt Heijmans Vestibule. Net als Greenville is het in vele opzichten een bijzonder gebouw, waarin kwaliteit en comfort centraal staat. De lichte kleuren geven Vestibule een warme en sfeervolle uitstraling. Het gebouw valt op door de gebogen gevels aan drie van de vier zijden. Aan de zuidkant ligt Vestibule aan Park Leeuwesteyn, één van de vele groene parken in de omgeving van Greenville. De entree van Vestibule aan de Madridstraat wordt een open, groene ruimte met veel glas en een volledig groene gevel aan de binnenzijde. Een echte eyecatcher!

In Vestibule komen 48 koopwoningen in een mix van appartementen, stadswoningen en penthouses. De bouw start naar verwachting in 2020.

2. Park Avenue (kavel H2)


Park Avenue ligt eveneens aan de Madridstraat, naast Vestibule en schuin tegenover Greenville. Hier komt een gebouw met 55 koopappartementen bovenop een parkeerkelder. Het gebouw krijgt dezelfde vorm als Vestibule, maar verschilt in architectuur. De achterzijde (zuidkant) grenst aan Park Leeuwesteyn. De verwachting is dat Park Avenue begin 2022 wordt opgeleverd.

3. De Parkwachter (kavel H1)


Naast Park Avenue komt De Parkwachter. Een appartementengebouw van zes woonlagen, 43 koopwoningen in verschillende types en een parkeerkelder. De woningen variëren in grootte van 100 tot 240 m2 en kijken uit op Park Leeuwesteyn. Er is net als bij Greenville, Vestibule en Park Avenue veel aandacht besteed aan het energiegebruik van het totale gebouw.

De bouw van De Parkwachter is gestart. De oplevering is naar verwachting medio 2021.

4. Kindergarten (kavel G2)

Tussen kunstwerkplaats De Vrijstaat en De Parkwachter, aan de Madridstraat, komt een nieuwe vestiging van Kindergarden. Dit gebouw biedt straks kinderopvang voor kinderen tussen de 0 en 12 jaar en buitenschoolse opvang (BSO) voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. De nieuwe Kindergarden wordt begin 2020 opgeleverd.

5. De Stadstuin – Plantsoen van Boedapest


De Stadstuin met links De Vrijstaat en rechts (de contour van) Greenville

Direct naast Greenville, aan het Plantsoen van Boedapest wordt momenteel een nieuwe stadstuin aangelegd. Deze stadstuin levert nieuwe buren op in de vorm van planten, vogels en insecten. De Stadstuin wordt een plek waar je een echte ‘tuinervaring’ tot je kunt nemen. Beleef kleuren, geuren en texturen van de planten en bomen. Een ideale plek om te wandelen en te ontspannen. Centraal in De Stadstuin komt een trap met verschillende bordessen. Meer lezen over het ontwerp? Lees hier het verhaal met de architect.

Kavel G8

Impressie met zicht op kavel G8 vanuit de Romestraat ter hoogte van Greenville

Impressie van het groene binnenhof van kavel G8 met links Greenville

Direct aan de oostzijde van Greenville, aan de Romestraat, komt een woonblok met 178 huurwoningen. Het woonblok is vormgegeven als een stedelijk bouwblok dat zich aan de zijde van de Romestraat opent. De architecten hebben zich laten inspireren door de bakstenen architectuur in Milaan van de Italiaanse architect Giovanni Muzio. Brede penanten, vlakken met baksteenreliëf, verschillende metselverbanden en een afwijkende hoge plint zijn terugkerende elementen. Het gebouw krijgt bovenop de parkeergarage een groen binnenhof die ingericht wordt als verblijfstuin met bomen en planten.

De verwachting is dat het gebouw in 2023 wordt opgeleverd.

7. Cultuurgebouw (kavel F2)

De plannen voor Kavel F2 verkeren nog in een vroegtijdig stadium. RAUM, DePlaatsmaker en de gemeente gaan de aankomende jaren dit kavel stapsgewijs ontwikkelen tot een plek met een divers cultureel programma voor een breed publiek rond het thema ‘de toekomst van de stad’. Lees meer hierover in het Ontwikkelkader Berlijnplein dat leidraad is voor de hele ontwikkeling.

 

Disclaimer

Dit artikel is met uiterste zorgvuldigheid tot stand gekomen. Omdat informatie gebruikt is van externe websites kan niet met zekerheid gezegd worden dat deze informatie volledig up-to-date is. Er kunnen dan ook geen rechten aan de inhoud van dit artikel worden ontleend.